14, 15, 16 oktober 2021

Novecento

Kort na de eeuwwisseling vindt een matroos in een kistje op een piano in een zaal van de oceaanstomer de Belgenland een baby. De matroos doopt het jongetje ‘Novecento’ (Negentienhonderd) en draagt zorg voor zijn opvoeding. Als het jongetje acht is sterft zijn ‘vader’. De kapitein besluit Novecento over te dragen aan de autoriteiten, maar het kind is onvindbaar. Als het schip weer uitvaart, duikt Novecento op. Het jongetje blijkt fabelachtig piano te spelen. Hij blijft aan boord en groeit uit tot de beste pianist ter wereld, naar wie iedereen komt luisteren. Het schip durft hij zijn leven lang niet te verlaten.

De Battelse jazz-trompettist Jef De Pesser vertelt over zijn ontmoeting met Novecento en over de tijd die ze samen op de Belgenland hebben doorgebracht (en hij doet dat natuurlijk in het Mechels dialect).

Naar een verhaal van Alessandro Baricco.

Monoloog door Walter Smits

Novecento - De Compainie, Battel

Speeldata

14-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)
15-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)
16-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)

Tickets

15€

Tickets bestellen

We spelen Novecento 3 keer in thuishaven Battel, aan boord van JH Joppe. De plaatsen zijn dus beperkt. Via onderstaand formulier kan je plaatsen aanvragen.

Na het inzenden van je aanvraag, kijken we zo snel mogelijk na (meestal binnen 1 dag) of er nog plaatsen vrij zijn voor de gekozen voorstelling. We antwoorden je per e-mail of telefoon.

Wanneer er nog vrije plaatsen zijn, bevestigen we je reservatie en geven we je de juiste betaalgegevens mee.

Zo niet, proberen we (een) andere voorstelling(en) te suggereren.

    Kies je voorstelling:

    14-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)15-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)16-10-2021 om 20u (JH Joppe, Battel)

    Meehelpen aan Novecento?

    We blijven op zoek naar enthousiaste helpers – zoals mensen die hun handen uit de mouwen willen steken tijdens de opbouw en afbraak van het podium, licht en video, barvrouwen en -mannen, toneelmeesters, enz.enz. FOMO? Geef ons dan zeker een seintje!