12, 13, 14 en 19, 20, 21 oktober 2023

Côté Catastrophe

In Côté Catastrophe speelde amateurgezelschap De Compainie deze keer een amateurgezelschap (!) waarvan de regisseur al te veel onsuccesvolle voorstellingen heeft gemaakt. Dit is haar laatste kans. Haar geldschieter zit in het publiek en verwacht resultaten. Door de druk gedraagt de regisseur zich als een tiran tegenover haar cast en crew. Alles gaat mis. De acteurs spelen het stuk te groot, ze vergeten tekst, nemen interpersoonlijke problemen mee op het podium… Gooi er nog een heleboel technische problemen bij en de regisseur ziet haar toekomst verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze doet er alles aan om de voorstelling te doen slagen en haar carrière te redden. Alleen maakt zij hierdoor alles nog erger.

Deze hilarische voorstelling was weer een hele beleving!
Welke kant koos jij? Die van de regisseur of de acteurs? Waar begon jij het verhaal, in de backstage of op het podium?

Met Robbert Ramaekers, Ron Langenus, Wendy Tanghe, Ditte Knaepen, Hugo Van den Eynde, Liesbeth Van Beersel, Owen Rouwoos, Mark Fonteyn, Michael Franssen, Saartje Swinnen, Inge Tanghe en Stefan Van Loon.

Met tekst van Bo Sels.

In een regie van Tom Saeys (Booh!, de Improfeten).

In samenwerking met Mechelse troubadour Jan Cannaerts.

Côté Catastrophe - De Compainie, Battel

Meehelpen aan onze volgende productie?

We blijven op zoek naar enthousiaste helpers – zoals mensen die hun handen uit de mouwen willen steken tijdens de opbouw en afbraak van het podium, licht en video, barvrouwen en -mannen, toneelmeesters, enz.enz. FOMO? Geef ons dan zeker een seintje!

Deze voorstelling was enkel mogelijk
met de hulp van onze sponsors