13, 14, 15 en 16 oktober 2022

Frankenstein, of Smrntwsk alleen!

Deze keer waagt De Compainie zich aan een absurde, muzikale, komieke kronkel in het bekende verhaal van Frankenstein, getekend: Hugo Matthysen.

Het kasteel in het kleinburgerlijk, zeg maar achterlijk, dorpje Smrntwsk staat al jaren leeg. En dat vinden de dorpelingen maar goed ook. Meer moet het niet zijn. Het zijn hardwerkende middenstanders, die hun eigen boontjes wel kunnen doppen.

Tot een vreemdeling plots het dorpsplein opstapt. Hij heeft het kasteel geërfd, zegt hij. Hij heeft een knecht bij. Hij is dokter in de kunstgeschiedenis: Dokter Frankenstein.

De burgemeester, commissaris en 4 werklui verslikken zich synchroon in hun koffie.

“Interessant…,” zegt Dokter Frankenstein..

Met Robbert Ramaekers, Ron Langenus, Wendy Tanghe, Ditte Knaepen, Hugo Van Den Eynde, Liesbeth Van Beersel, Owen Rouwoos, Mark Fonteyn, Michael Franssen, Inge Tanghe en Stefan Van Loon.

In de woorden en muziek van Hugo Matthysen.

In een regie van Tom Saeys.

In samenwerking met een soort koor, een bandje, of zoiets. Ach, je zal wel zien.

PS: dit lijkt ons trouwens een mooie “afterparty” voor het laatste concert van de Clement Peerens Explosition, op Maanrock vrijdag 26 augustus

Frankenstein, of Smrntwsk alleen! - De Compainie, Battel

Speeldata

do 13-10-2022 om 20u — laatste plaatsen…
vr 14-10-2022 om 20u — uitverkocht
za 15-10-2022 om 20u — uitverkocht
zo 16-10-2022 om 14u — extra voorstelling!

Tickets

15€

Locatie

De grote zaal van De Baronie

Battelse Bergen 28
2800 Mechelen

Kom je met de auto? Parkeren kan in de straten errond, maar die blijken vreemd genoeg niet oneindig te zijn. Tip: iets verderop vind je gemakkelijker een parkeerplaats:

op het laatste stuk van de Battelse Steenweg (Battelsesteenweg 479, Mechelen — 5 à 10 minuten wandelen — bekijk de wandelroute)

Tickets bestellen

Een ticket kost €15. We spelen Frankenstein, of Smrntwsk alleen! 4 keer in thuishaven Battel, in de grote zaal van De Baronie. Via onderstaand formulier kan je plaatsen aanvragen.

Na het inzenden van je aanvraag, kijken we zo snel mogelijk na (meestal binnen 1 dag) of er nog plaatsen vrij zijn voor de gekozen voorstelling. We antwoorden je per e-mail of telefoon.

Wanneer er nog vrije plaatsen zijn, bevestigen we je reservatie en geven we je de juiste betaalgegevens mee.

Zo niet, proberen we (een) andere voorstelling(en) te suggereren.

    Kies je voorstelling:

    do 13-10-2022 om 20u (De Baronie, Battel) - NOG MAAR ENKELE PLAATSEN 😱vr 14-10-2022 om 20u (De Baronie, Battel) - UITVERKOCHT! 🤷🏻za 15-10-2022 om 20u (De Baronie, Battel) - UITVERKOCHT! 🤷🏻‍♂️zo 16-10-2022 om 14u (De Baronie, Battel) - extra voorstelling wegens succes! 🙌🏻

    Meehelpen aan Frankenstein?

    We blijven op zoek naar enthousiaste helpers – zoals mensen die hun handen uit de mouwen willen steken tijdens de opbouw en afbraak van het speelveld, licht en video, barvrouwen en -mannen, toneelmeesters, enz.enz. FOMO? Geef ons dan zeker een seintje!

    Deze voorstelling is enkel mogelijk met de hulp van onze sponsors