14 augustus 2022

De Serieuze Battle

Even situeren… De Compainie speelt in oktober “Frankenstein – of Smrntwsk alleen”; iedereen gekend — of is dat wel? Wist je dat Dokter Frankenstein niet zomaar aan zijn monsterexperiment kon beginnen? Dat hij toch eerst wat “zen” nodig had? Dat iemand zijn kasteel om te beginnen toch een beetje in orde bracht? Wel, misschien was je dat vergeten, maar dat waren de Karamazows, een vierling, geboren en getogen in het dorpje Smrntwsk…

Een Serieuze Battle

Op Halfoogst, de kermis van Battel, op 14 augustus, organiseert theatergezelschap De Compainie een spel zonder grenzen, of beter: een zoektocht zonder grenzen! Dokter Frankenstein is op zoek naar 4 werkmensen tijdens deze kermis. Wat moet je doen? Stel met je buren, familie en vrienden een ploeg van 4 personen samen, zorg dat je herkenbaar bent als vierling, en strijd tegen andere Battelse ploegen in leuke spelletjes, op zoek naar het monster van Frankenstein. Pret verzekerd, en leuke prijzen te winnen — en uiteraard eeuwige roem in Battel!

De Serieuze Battle op Halfoogst kermis Battel — Spel zonder grenzen door De Compainie

De Serieuze… wat??

Natuurlijk komt dit niet zomaar uit de lucht gevallen. Sommigen hebben het al gehoord op Geert Laarmans’ lezing in het Predikheren, over de schoolgeschiedenis in Battel. De Compainie is eigenlijk geboren op één van de fotoprojecties van Battel in Beeld: het moment dat er een oude foto getoond werd van een stoet van verklede Battelaars… De Serieuze Wandeling. Lang geleden, vergeten, maar hoe geweldig was dat? Of zoals het in een krant in 1901 werd gezegd: “…dat de vrienden van Battel plezante mannen zijn die in braafheid en deftigheid zich kunnen vermaken.”

Wel, we laten ons niet kennen. Wij kunnen nog altijd deftig plezier maken, zowel jong en zeker oud. Schrijf je nu in met 4 Karamaraden, steek je in je beste werkplunje, en verdedig de trots van Battel!

Foto's uit de oude doos: de Serieuze Wandeling in Battel, Mechelen
Foto's uit de oude doos: de Serieuze Wandeling in Battel, Mechelen

Je ploeg inschrijven

Schrijf je met 4 buren, vrienden of familie in, presenteer je als vierling (kledij, attributen, verf,…), en bewijs dat je de beste bent. Laat Baron Empain een poepje rieken: bouw het kasteel van Frankenstein!

De Serieuze Battle gaat door op 14/08 van 14u tot 17u. Deelnemen kan vanaf 10 tot 110 jaar (geef een seintje als je ouder bent, we doen hier niet moeilijk over, hoor).

Na jullie inschrijving sturen we nog een mail met alles wat je moet weten.

    Ik schrijf ons met 4 in voor de Serieuze Battle